#prøverigen: Dyrenes.dk – 8.000 ord om marsvin

3. juni 2014

Min lillebror og jeg havde en idé. En idé om at vi skulle lave Danmarks største kæledyrsportal. Her sidder vi så efterfølgende – 65.000 ord efter og kun meget få besøgende. Men hvad gik galt? Det dykker jeg ned i i dette indlæg, som er skrevet i anledning af Halfdan Timm og Nikolaj Astrups initiativ, som fangede min opmærksomhed i denne artikel.

Konceptet bag Dyrenes.dk

Jep – siden er skam stadig online. Købt med webhotel ved Surftowns fødselsdag. Det kostede vel knap 10 kroner i alt. Og så var det jo billigt at starte op! Planen var derefter simpel: Skrive alt, hvad der er at vide, om alle populære danske kæledyr.

Sådan ville vi gøre:

  • Finde ud af hvilke dyr der er mest populære i Danmark
  • Finde en række stockphotos på nettet
  • Finde en billig tekstforfatter på Elance.com
  • Oversætte de forfattede tekster (jep, du læste rigtigt)
  • Låne alle bøger på biblioteket om kæledyr
  • Lave beskrivelser af top 20 katteracer samt over 300 hunderacer (not kidding!)

Vi fandt frem til at danskerne søger rigtig meget efter hunde og katte samt ting til dem, men også forskellige gnavere og stuefugle fyldte en del. Der var dog rigtig mange dårlige sider i Googles top 10, hvilket fik os til at tro at det da måtte være nemt at ranke højt – så længe vi bare sørger for godt og reelt indhold, ikke?

Kan filippinere ikke lide kæledyr?

Jeg fik købt en billedpakke med 100 billeder, som jeg frit kunne vælge fra en større billedsamling. Vi fandt derefter frem til en Filippinsk tekstforfatter, som faktisk viste sig at være ekstremt dygtig, pligtopfyldende og velformuleret. Her begyndte det dog at gå op for os at vi måske havde begået den første fejltagelse ved at out-source tekstforfatningen. Vores Filippinske tekstforfatter var skam dygtig, men da vi fik teksterne kunne vi hurtigt konstatere vores første problem: Filippinere og danskere har forskelligt syn på dyrevelfærd og behandling af kæledyr. En stor del af teksterne måtte derfor skrives om, og vi måtte selv finde frem til mere etiske og retvisende oplysninger.

Eksempelvis kan en leguan blive op til 2 meter lang, samtidig med at den kræver nogle helt særlige forhold at leve under. Vores Filippinske tekstforfatter havde dog researchet sig frem til at den bare skal have et lille terrarie, og så bare gå frit omkring når den bliver for stor…

5 skrivekramper senere

Vi ryddede biblioteket for bøger om alle slags kæledyr – fra hamstere til guldfisk. Nu skulle den have hele armen. På dette tidspunkt var motivationen faldet en anelse, jeg var begyndt at blive trukket i retning af andre spændende projekter og var samtidig begyndt at miste troen på Dyrenes.dk lige så langsomt. En aften tog fanden dog ved mig, og jeg satte mig ned og brugte en hel dag og en halv nat på at skrive 26.000 ord om selskabshunde. Ja, alt fra Chihuahua til Peruviansk Hårløs!

Jeg nåede dog aldrig at få smidt alle disse tekster online, for gassen var gået af ballonen for længe siden, samtidig med at fokus var forsvundet.

Hvad har vi lært?

Vi lavede rigtig mange fejl og indså det først et langt stykke inde i processen. Men for hver fejl vi lavede, lærte vi også noget. Det var dyre lærepenge naturligvis, men det var stadig med til at jeg den dag i dag sørger for at holde fokus på få projekter og KUN det som jeg har 100 % interesse i.

Det lærte vi – kort fortalt:

  • Ambitioner og drømme er gode – men realistisk sans og grundig planlægning er bedre.
  • Overvej nøje hvad der KAN outsources – og sørg for at der ikke kan opstå misforståelser.
  • Start hellere småt og hold overblikket – eksempelvis ét kæledyr ad gangen

Først og fremmest fejlede vores projekt fordi det var urealistisk – vi havde til at starte med sat et par uger af til at få skrevet over 100.000 ord – og da vi var nået omkring halvvejs, gik vi døde i det. Desuden var vi to personer med ret begrænsede midler og en plan om at blive altdominerende i kæledyrsnichen på intet mindre end alle slags kæledyr.

Det kunne vi have gjort anderledes

Skulle projektet have haft større odds fra start, skulle det muligvis have været begrænset til et enkelt kæledyr i stedet. Eksempelvis hund eller kat. Her er der stadig masser af muligheder i forhold til spændende keywords og godt indhold. Planen skulle have været mere overskuelig, og brede sig over en længere periode end blot de to første uger som vi havde sat af til opsætning af siden.

Jeg er personligt blevet mange erfaringer rigere siden, og giver den i dag gas med Boligvogter.dk, som du kan se indkomstrapporter for her. Desuden har jeg to projekter i støbeskeen – mest fordi det er ved at være sommerferie og jeg gerne vil have lidt ekstra at lave. Dog har jeg lært at beherske mig, og falder ikke længere lige så let for nye idéer og projekter som tidligere 🙂

Hvad er din største fejl? Skriv det gerne i en kommentar og del under #prøverigen på Google+!